Lehed

reede, 31. oktoober 2014

Rukkijahust biskviidiga tort


Seda kooki olen juba mitu aastat teinud ja igakord üllatab see mind, kui lihtne ja hea võib olla. Piimaprintsessi teisekuu sünnipäevaks sai tehtud maasikatega ja hiljem sõstardega. 


Biskviit:


4 muna
1,5 dl suhkust
4 spl kartulitärklist
2 spl rukkijahu
2 spl mõrudat kakaopulbrit
2 tl küpsetuspulbrit

- vahusta munad suhkruga
- sõelu munavahu hulka omavahel segatud kuivained
- sega ettevaatlikult!
- küpseta ahjus 200 kraadiga 8-10 minutit
- keera kook uuele küpsetuspaberile ja eemalda eelmine ( olen küpsetuspaberi puudumisel teinud ka ilma paberita ja enne ära määrinud panni ning tuli ka kenasti lahti ) 

Vahele: 

1 dl amarettot või piparmündi teed immutamiseks
200 grammi mustsõstra või maasika toormoosi
400 ml vahukoort
500 grammi kohupiima(Saidafarm)( võib seda kohupiima ka natuke maitsestamata jogurtiga segada, sest on väga tihke)
vanilli ja suhkurt maitse järgi
peale värskeid marju, mida rohkem seda uhkem

- lõika biskviit pooleks
- immuta biskviit amaretto või teega(pealmine kiht on hea immutada siis kui see on paika pandud, sest muidu võib kätevahel ära laguneda)
- toormoos läheb põhjale
- vahusta vahukoor, sega kohupiimaga ja maitsesta suhkruga
- moosi peale pool vahukoore-kohupiima segu
- pealmine biskviit selle peale ja teine pool koore-kohupiima segu sellele
- kaunista marjadega



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...