Lehed

esmaspäev, 1. detsember 2014

Brownie-toorjuustukook


See kook on lihtsalt võrratu. Ausalt! Ja see on üks väheseid asju, mille puhul igakord tõesti retseptist järge ajan, kui palju midagi ikka oli vaja panna. Brownie retsept ise on pärit kusagilt Ameerika kokaraamatust vist, kuna mul olid vaid paljundatud lehed, siis täpsemalt ei saa infot jagada. Küll aga soovisin ühendada brownie ja toorjuustukoogi - ja nii järgnev retsept teoks saigi. 


Brownie osa

170 g tumedat šokolaadi
170 g taluvõid
250 g suhkrut (algretsept soovitas panna 440 g,
 mida ma mitte ühelgi korral pole suutnud panna)
4 muna
1spl vanilliekstrakti
142 g jahu
0,5 tl soola
0,75 tl küpsetuspulbrit

- šokolaad ja või vesivannile sulama, sega ühtlaseks
- vispeldades sega sulanud šokolaadi ja või hulka suhkur,
- lisa ükshaaval munad
- lisa segule vanilliekstrakt
- segada kokku jahu, sool ja küpsetuspulber
- lisa jahu šokolaadi segule kolme korraga (olen lasknud jahu isegi läbi sõela)

Toorjuustu osa

400 grammi toasooja toorjuustu
50 g suhkrut
2 muna


- segada kokku toorjuust ja suhkur
- lisada ükshaaval munad, segada ilusti ühtlaseks massiks
- brownie kiht läheb kõigepealt vormi, jätta alles umbes 1-2 spl täit tainast
- toorjuustu kiht selle peale
- allesjäänud tainas niristada kõige peale, et oleks kaunis 
- küpsetada 20*30 suuruses vormis, 170 kraadi juures 40-45 minutit

Kindlasti lasta vormis täielikult maha jahtuda. Kusagil 2 tundi minimaalselt. 




Maitseb super super hästi ja kui enne otsa ei saa, siis võib järgmisel päeval ka süüa, ning on ikka sama hea. 
 


2 kommentaari:

  1. See on nüüd see kook, mille retsepti soovisin, sest see oli lihtsalt nii hea, et peab kodus ka tegema? Tänud jagamast :)

    VastaKustuta
  2. Just sinu soovile mõeldes selle tegemise ette võtsingi :)

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...