Lehed

kolmapäev, 15. aprill 2015

Paprika ja spinati pirukas lehttaignal





Alati peab olema valmis selleks, et on tarvis midagi kiirelt ja maitsvat kokku käkkida. Mõnikord on tarvis võtta kaasa või tuleb keegi külla või tekib niisama isu millegi järgi. Selleks puhuks tasub kapis ikka üht teist varuks hoida. Antud pirukas on lihtne näide selle tegutsemisviisi kohta. 












4-6 inimesele paras amps
500 g lehttaigen ( või pärmilehttaigen), 2 tk pakkis
150 g külmutatud spinatit, sulata ja pigista vesi välja
1 punane paprika
oliiviõli
1 muna
~ 100 ml vahukoort 
90 g juustu, riivitud

- tõsta taigen ja spinat toatemperatuurile sulama (tund-kaks umbes)
- pane sulanud taigen ahjuplaadile ja sellele paprika viilud ning oliiviõli sutsuke 
- tõsta eelsoojendatud ahju 220 kraadi juurde 15 minutiks,taigen tõuseb siis mõnusalt õhku täis ja paprika jõuab küpseda
- pane küpsenud taignale kuivaks pigistatud spinat ja juust 
- kalla vaikselt täidise vahele klopitud muna-koore segu
- küpseta veel 220 kraadi juures 10 minutit ( tegelikult võib kuskil 6 minuti juures juba ahju välja lülitada)

Maitseb hästi nii soojalt kui külmalt!





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...