Lehed

reede, 29. mai 2015

Rabarberi toorjuustukook vaarikatoormoosiga

...ehk Piimaprintsessi 1 aasta kook. Peategelane ise maiustab ka juba pikemat aega minu tehtud kookidega, kuigi tundub et ta pigem soolase usku. 
Mulle väga maitses krõbe põhi ja kreemine toorjuust, millele rabarber oma meki annab. Vaarikas sai kaaslaseks, sest muidu oleks rabarber olnud liialt üksi, lisaks annab vaarikamoos särtsu välimusele. 
Põhi:
1 dl maisijahu
1 dl riisijahu
0,5 dl kartulitärklist/või täisteranisu
suts soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
110 g võid, külma

- sega jahud ja sool ning küpsetuspulber
- lisa või ja näpi puruks 
- pane koogivormi (24 cm) põhjale ja küpseta 180 kraadi juures 13 minutit

Rabarberimoos:
330 g puhastatud  ja tükeldatud rabarberit 
50 g suhkrut

- pane potti ja hauta pehmeks, max 10 minutit
- tõsta kõrvale jahtuma
- kui liialt palju vedelikku siis võib osa alles jätta, et kook läbi ei vettiks

Täidis:
400 g toasooja toorjuustu
85 g suhkrut
225 g hapukoort
3 toasooja muna

- vispelda toorjuust suhkruga
- lisa hapukoor, sega ühtlaseks
- lisa ükshaaval munad, sega kõik kenasti ühtlaseks
- kui koogi põhi on küpse, siis pane sellele rabarberi moos ühtlaselt
- kalla peale toorjuustu segu
- küpseta  180 kraadiga 50 minutit, koos veega ahjus

Kate:
275 g hapukoort(ehk 500 g pakist ülejäänud)
200 g vaarikatoormoosi

- määri küpsenud koogile hapukoor ja pane uuesti ahju 10 minutiks 
- jahuta kook ja lase üleöö seista külmkapis
- peale toormoos enne serveerimist

Mõnus kreemine ja mitte üldse ülearu magus kook!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...