Lehed

kolmapäev, 27. jaanuar 2016

Valge šokolaadi ja laimi toorjuustutort kaerahelbe-maapähkli ja šokolaadi põhjaga

Teadsin, et tahan teha toorjuustukooki ilma küpsetamata, lisaks pidi see olema veidi hapukas, juurde marjadest kaste, see oli lihtne osa. Põhja jaoks mul konkreetset plaani polnud, hakkasin leiutama. Ausalt öeldes see, mis välja tuli oli midagi erakordset. Seda tasub kindlasti proovida!

8-10 tükki


Põhi:

100 g kooritud maapähkleid
80 g täisterakaerahelbeid
1 tl suhkrut
80 g tumedat šokolaadi


- röstida pannil pähklid, lisada veidi soola ja purustad köögikombainis jämedalt
- röstida kaerahelbed, lisada suhkur  minut enne pannilt võtmist
- sulatada šokolaad vesivannil ja segada kokku kaerahelveste ning purustatud pähklitega
- suruda saadud segu koogivormi (21 cm läbimõõduga lahtikäiv) põhjale, asetada külma





Täidis:


400 g toasooja toorjuustu
200 g valget šokolaadi
200 ml vahukoort
2 laimi ( 1 laimi koor peenelt riivida + 2 laimi mahl)

- vahukoor vahustada
- sulatada šokolaad vesivannil, jäta hetkeks jahtuma
- segada toorjuustu hulka peenelt riivitud laimi koor ning pigistatud mahl
- toorjuustule lisada sulatatud šokolaad, segada
- vahukoor lisada kõige viimaks ning õrnalt läbi segada
- valmis täidis kallata põhjale ning jätta külmikusse tahenema, 8-12 tundi

Kastmeks:

200 g mustikaid, külmutatud
200 g kirsse, külmutatud
2 spl cherryt
3-4 spl suhkrut
2 spl toortatrajahu

- potti marjad ja suhkur ning cherry, vaikselt podisema
- lisada toortatrajahu, segada et muutuks paksemaks
- jahutada enne koogile panekut



Serveerida kastmega ning hea tujuga!




Veel toorjuustuga torte/kooke:
         




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...