Lehed

reede, 3. märts 2017

Vastlakukkel (muffin)

Kuklit ikka tahaks vastlapäeval süüa. Kuidas seda teha nii, et keha ka seda naudiks, mitte ainult meel. Nii ma siis otsustasin proovida vähe teistmoodi kukleid või muffineid teha. Tulemus oli üle igasuguse ootuse lihtsalt super!!!
umbes 15 väiksemat muffin/kuklit



 100 g india pähkleid + keev vesi leotamiseks 20 min
2 spl linajahu (15 g) + 70 ml keevat vett
1 purk kikerherneid
100 ml (päevalille)õli (mis talub küpsetamise temperatuure)
3 muna
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
1 spl kartulitärklist
1 spl toortatrajahu (kuhjaga)
1 spl kaerajahu (kuhjaga)
1 spl kookosjahu (kuhjaga)
2-3 tl kardemoni
soola veidi
umbes 1,5 dl (130 g) suhkrut
1 tl vaniljekauna pastat

- linajahu veega kokku segada
- pähklid kuuma vette ja lasta vähemalt 20 min seista
- köögikombaini kikerherned(nõrutatud, loputatud), pähklid ja õli lasta ühtlaseks massiks
- lisada munad köögikombaini
- segada kausis kokku jahud, küpsetuspulber,sool ja sooda ning kardemon
- lisada kuivainete segu köögikombaini ja lasta ühtlaseks massiks
- viimaks lisada linajahu mass ning suhkur (maitse ja võid panna soovi korral ka vähem või rohkem) ja vaniljekauna pasta
- taigen vormidesse (väga hästi töötavad silikoon vormid, pabervormis jääb osa muffinist kinni)
- ahjus küpsetada 180 kraadi juures umbes 30 minutit 

Vastlakukliks muutmiseks on vaja sisse lõigata auguke, panna sinna moosi (nt. mustsõstra toormoos) ja peale vahukoort (või kookospiima, või laktoosivaba vaniljekastet)!

Ausalt, pooled sõin lihtsalt üksi ära ! 






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...