Lehed

laupäev, 8. aprill 2017

Caesari salat kalaga

Täiesti kindlalt on igalühel oma caesari salati maitsev retsept, kuid egaküll küllale liiga tee, see on minu versioon sellest, mis maitseb lihtsalt ütlemata hästi. Teen ise ja soovitan alati ka teistele, et tee retsept alati enda omaks, tunneta läbi, kas koostisosad on Sinu omad või pole, sestolgem ausad enamus retsepte töötab väga edukalt mugandustega. 
Siin aga üks minu maitsemeeltele kohandatud retsept.

Salati kastet 250 ml

1,5 tl sinepit
150-160 ml oliiviõli
3-4 spl sidrunimahla (1 väike sidrun)
2-3 tl worcestershire´i kastet
110 g parmesani juustu 
küüslaugu küüs 
2 tk munakollast (talu oma)
40 ml india pähkli piima
soola-pipart

- parmesani võib enne riivida, et ei jääks suuri tükke sisse
- kõik koostisosad järk järgult blenderisse ja maitsa kuni omale maitsev kaste on valmis



Salat 3-4 sööjale

3 viilu tatraleiba + 2 küüslaugu küünt + 1 tl kookosõli
60 g parmesani juustu 
12 tk kirsstomatit
1 rooma salati pea
400 g forellifileed + sidrunimahla + kuivatatud/värsket tilli + soola-pipart

- leivad lõigata kuubikuteks
- küüslauk puhastada ja riivida/pressida
- pannil praadida õlis küüslauk ja leivad, pane kõrvale jahtuma
- pesta salatilehed ja rebida väiksemaks
- pesta ja tükeldada tomatid
- viilutada parmesani juust
- kalafilee lõigata kuubikuteks, praadida kuumal pannil 2-3 minutit, maitsestada
- kogusalat kokku tõsta (mulle meeldib otse taldrikule seda teha) ja serveerida mõnusa koguse kastmega

Head isu!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...