Lehed

pühapäev, 9. aprill 2017

Kartuli-spinati ahjuvorm kikerherneste ja juustuga

Pean ausalt ütlema, et mulle lihtsalt väga meeldib vanu tuntuid maitseid uude kuude ümber kantida. Esiteks see on lõbus,teiseks alati päris maitsev ning kolmandaks rikastab jälle väga lihtsalt söögilauda. Sellise toidu tegemine on alati kindla peale minek, et jääke ei jää. 
(ps! kartul peab olema armastusega kasvatatud :))

20*30 suurune klaasvormi täis maitsvat sööki

umbes 1 kg kartuleid
400 g spinatit (külmutatud)
peotäis tüümianit
1 purk kikerherneid
200 ml tomatipüreed
2 küüslaugu küünt
1 tl kookoseõli
1 spl kuivatatud tilli
200 g juustu (Gouda)
1 muna
250 ml kaerakoort
sool-pipar

- koorida kartulid ja viilutada 
- külmutatud spinat vähese veega pannile (kaas peale), sulatada ja lisada sool-pipar, jäta valminud spinat kõrvale
- puhastada pann ja kookoseõlisse pressitud või riivitud küüslauk, kikerherned (nõrutatud ja loputatud) ning veel tomatipasta koos maitserohelisega
-juust riivida, jätta kõrvale
- laduda kihiti: kartul-kikerherned- spinat- juust (nii kaua kuni kõik koostisosad otsas)
- segada kokku muna ja koor ning kallata vormi peale
- võib panna kõige peale veel või tükikesed 
- küpsetada ahjus 200 kraadi juures 60 minutit
- lasta hetke hingata toidul ja siis serveerida ja nautida mõnusat toitu

Head isu!





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...