Lehed

reede, 13. oktoober 2017

Tatraküpsised pähkli ja šokolaadiga


Neid küpsiseid olen teinud mitmel- mitmel korral, aga alles nüüd jäin retseptiga täiesti rahule. Võiga on nad veidi paremad, aga kui on soov piimatooteid vältida siis õliga on ka väga ok. Mõnus tatra, pähkli ja šokolaadi kooslus. 

31 tk (umbes 20 g tk) 

1 banaan, purustada kahvliga
130 g toortatra jahu
50 g sarapuupähklijahu (või jahvata ise)
90 g toortatrakruupi
130 g roosuhkrut
2 tl kaneeli
0,5 tl soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
2 tl psülliumi
100 g võid, sulatatuna (või õli)
70 g šokolaadi, tume

30 g sarapuupähkleid, purusta







- või sulatada,jahutada

- purustatud banaan, jahud, kruubid, suhkur, kaneel, sool, küpsetuspulber, sooda, psüllium segada kokku 
- lisada sulatatud ja jahutatud või, segada ühtlaseks (kui või on liiga kuum, siis lihtsalt šokolaad ei jää tükkidena, vaid sulab massi sisse, mis on ka maitsev)
- šokolaadi tükeldada ja segada taigna hulka
- vormida pallikesed ja vajutada laiaks ahjuplaadil
- küpsiste peale pähklipuru, suruda veidi, et kinni jääks
- ahjus küpsetada 180 kraadiga 20 minutit 
- lasta hetke jahtuda plaadil 

Hoiustada suletud anumas või süüa kohe kõik ära :)
Head maiustamist!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...